Astrid Lindgrens värld i Vimmerby söker nu musiker och skådespelare till kommande säsong 2018. Som musiker och skådespelare så är du en av alla dom i parken som ser till att göra sagor till verklighet. Detta kan vara ett av Smålands allra roligaste sommarjobb!

Här hittar du alla lediga tjänster hos Astrid Lindgrens värld. 

Inför ett jobb som ex. musiker och skådespelare i en upplevelsepark som Astrid Lindgrens värld så kräver arbetsgivaren att du gör en audition. Nedan hittar du våra tips inför en audition eller ett antagningsprov.

 

 


Audition eller antagningsprov är även något som de flesta musikutbildningar håller för sökande. Det betyder att inom musikbranschen är det ett relativt vanlig begrepp i synnerhet för sångare/sångerskor som inriktar sig mot showproduktioner och musikal, då är audition nästintill ett måste om du inte sedan tidigare är etablerad inom dessa områden och på så sätt får frågan om du vill vara med och ha jobbet.

Våra audition tips:

  • På webbplatsen för din audition står ofta information om hur det går till, förkunskaper som krävs och vad som sökande ombes göra. En del aktörer kan önska specifika låtar som ska framföras och hos andra kan det var valfritt  men när det gäller ex. showartist jobb så kanske de berättar att det ska vara en rockshow och då gör du rätt i att sjunga en låt inom just den genren.

  • Innefattar provet dans så kan det vara så att alla sökande får öva tillsammans med en koreograf som visar koreografin som ni sedan tillsammans ska visa för juryn.Är du dansar och söker dig till renodlat dansjobb kanske du själv få skapa en koreografi och visa samt får repetera in en bestämd som alla sökande dansar i grupp el. enskilt.

  • Intervjun är nästan som vilken anställningsintervju som helst, du får berätta om dig själv, varför du söker, varför du tror dig passa, framtidsplaner och tidigare erfarenheter.Summan av dessa moment m.m. väger sedan juryn in när de väljer ut vilka som ska få jobbet.

  • Slutligen; Att göra audition är en situation som kanske nästan aldrig känns som en helt ”vanlig” spelning då syftet med det mer eller mindre är att bli bedömd. Det kan kännas väldigt nervöst men våga alltid testa att söka och genomföra en eller flera antagningsprov det ger en väldans massa erfarenhet och feedbacken som kommer tillbaka är ofta konstruktiv.

    Repetera, repetera och förbered dig väl inför då känner du dig tryggare när dagen väl kommer. När du har gjort ditt allra bästa och lämnar audition rummet så har du växt några centimeter för du fixade det och det kommer kännas lättare för varje gång du hamnar i samma situation.