Black Jack


Black Jack, ett av Sveriges största dansband tar i höst med sig sin gedigna låtkatalog av hits och ger den 21 september 2024 en konsert på Kalmar Teater.

Black Jack behöver nog inte någon längre presentation utan tillhör ett av Sveriges största och populäraste dansband. Mycket tack vare mastodont hiten ”Inatt Inatt-Inget stoppar oss nu” som är den dansbandslåt som streamat i särklass mest på Spotify.

Bandet startades 1990-91 i samband med Colin Nutleys film ”Black Jack”. Det var just med låten ”Inget kan stoppa oss nu” även kallad ”Inatt Inatt” som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman.
2008 framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen.

EPA remixer har det också blivit och under titeln
”Inatt” ( Inget stoppar oss nu) lever låten återigen ett nytt liv genom Ellen Krauss tolkning i ”Så mycket bättre”.

”Corrine, Corrina”, ”Sista dansen, ”Får jag låna din fru i kväll”, ”Om det känns rätt” är för att nämna några av de hitlåtar som är starkt förknippade med bandet.

Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är ” Om det känns rätt ” som låg etta 1996.

2020 största dansbandslåt på Spotify var Black Jacks och det med låten ”Kåt, glad och tacksam.” En titel hämtad från filmen ”Ogifta par” och Peter Dalles klassiska kommentar.

Under åren har Black Jack varit med i flera underhållningsprogram i TV, bl.a. Sommarkrysset, QX – Galan, Jeopardy, Mat Tina, Gokväll, Bingolotto, Nyhetsmorgon etc.

2016 sände SVT dokumentären” Black Jack – från film till verklighet ” som sågs av en miljonpublik.

Black Jack från Sundsvall består av:
Ola Jansson (sång och bas), Peder Matz (keyboard, dragspel, bas), Morgan Östlin (saxofon, keyboard, mandolin), Ove Olsson (gitarr, sång), Mikael Östlin (trummor).

Lördagen den 21 september kl. 19.00 har du chansen att uppleva Black Jack i en livekonsert på vackra Kalmar Teater, med sig har de sina hits och nyare låtar och en lång dansbandshistoria….som fortfarande pågår.

Varmt välkomna!

Konsertstart: kl. 19.00

Biljetter säljs via nortic.se

Speldatum & Biljetter

-21 SEPTEMBER 2024, kl. 19.00, KALMAR TEATER

(Se till vara på den säkra sidan och köpa alltid dina evenemangs-biljetter via officiell/auktoriserad biljettleverantör. Vi avråder starkt ifrån oseriösa andrahands sajter där evenemang då och då dyker upp, till oftast betydligt högre priser. )