Ted Gärdestad skulle i förra veckan fyllt 60 år, vilket uppmärksammats med b.l.a dokumentären ”För Kärlekens skull” I SVT och av Sveriges Radio med radiodokumentären ”Min pappa Ted” där hans dotter berättar om sin relation till sin pappas musik och spelar sina favoritlåtar.

”Jag sa till månen med ord i min hand, vi kom frågor och svar till varann. Vi ville veta hur världen ska va. Vi är filosofer, gitarren och jag.”– Ur ”Gitarren och jag” av Ted och Kenneth Gärdestad

Som de flesta känner till är och var Ted Gärdestad en av våra mest älskade artister men väldigt många hits som förgyllt såväl skolavslutningar som bröllop. Hans sätt att skriva och skapa musik har inspirerat många och kommer fortsätta att göra det.

Vi vill med detta inlägg också hylla Ted och tacka för all musik och inspiration. I Spotify spellistan nedan finner du några av våra favoritlåtar med honom.

Vi saknar dig Ted och även som showen är slut så  fortsätter vi minnas dig genom din fantastiska musik.