2024-07-16T00:00:00+02:00
Laddar Evenemang

Det är en stor ära att få presentera ett samarbete och en högst tillfällig återförening av Friends sångerskorna tillika popduon Nina & Kim. Lördagen den 18 maj 2024 återförenas de för en kväll på Vara Konserthus.  De kommer bjuda på en nostalgi-karamell ifrån deras gemensamma år på scenen i popdansbands och schlagerns tjänst. 

25 år har gått sedan Nina Allard (f.d. Inhammar) och Kim Kärnfalk slog igenom som över en natt år 1999 med bandet Friends och genom tv-serien ”Friends på turné”. Det var landets första musikdokusåpa som var före sin tid med ett helt nytt grepp, att handplocka unga musiker och lansera en helt ny musikgrupp på bästa sändningstid.

Med sitt poppiga och Abba influerade sound gick de i bräschen för popdansbandseran som kom under tidiga 2000-talet och som funnits sedan dess. Succén var ett faktum och det blev 4 album, guldskivor, guldklavar, 3 bidrag i Melodifestivalen och inte minst segern 2001 med den numera klassiska vinnarlåten ”Lyssna till ditt hjärta”.

När sagan om Friends tog slut fortsatte sångerskorna karriären tillsammans och bildade popduon Nina & Kim. De toppade b la svenska singellistan med ”Om du stannar hos mig”, med bidraget ”En gång för alla” tävlade de för fjärde gången i Melodifestivalen och de släppte även albumet ”En annan tid”.

2006 lämnande de rampljuset men vänskapen har bestått och så sent som vid 2023 års final av Melodifestivalen gjorde duon ett överraskande och bejublat mellanakts uppträdande.

Nina & Kim återförenas högst tillfälligt och exklusivt för en kväll när du lördagen den 18 maj kl. 19.30 möter dem på Vara Konserthus.

Genom hits, personliga favoriter, minnen och anekdoter kommer de blicka tillbaka på sina år tillsammans, uppbackade av ett eminent husband.

En minnesvärd kväll med hög nostalgifaktor som du inte vill missa.

Biljetter säljs online via Vara Konserthus, www.varakonserthus.se

För bokning per telefon och för bokning av rullstolsplats och ledsagare kontakta Vara Konserthus Gäst-biljettservice på tele 0512-315 00

Hjärtligt välkomna!

Share This Story, Choose Your Platform!

Till toppen